Wat doet video op social media?

Tegenwoordig gebruikt iedereen social media. Om als bedrijf gezien te worden zul je dus op moeten vallen. Hoe je dat doet? Video is het perfecte medium daarvoor. Vandaag vertellen we je daar graag meer over. 

Het verhaal van video 

We gebruiken hierboven niet per ongeluk het woord ‘vertellen’. Want dat is wat video doet: een verhaal vertellen. Bewegende beelden zijn beter in staat om de aandacht te trekken dan losse berichten of afbeeldingen. Video’s vertellen een verhaal dat mensen veel beter bij blijft dan welk ander medium dan ook. Zorg dat jouw verhaal boeiend is om de aandacht van de kijker vast te houden en video doet de rest. Wat is jouw verhaal? Wat het ook is, vertel het met video.  

Laat zien wie je bent 

Korte video’s op social media vertellen niet alleen een verhaal, ze laten ook zien wie jij bent, wat jouw bedrijf doet, en hoe jij naar buiten treedt. Kortom, jouw personal branding of corporate branding is als de kers op een taart aanwezig in al je video’s. Het verhoogt jouw zichtbaarheid en zorgt daardoor voor meer interactie met je doelgroep. Daarmee vergroot je het bereik van jouw berichten en zul je sneller nieuwe potentiële klanten aanspreken. Vergeet dus zeker die call-to-action niet! 

Video en jouw hersenen 

Video werkt zo goed op social media omdat onze hersenen afbeeldingen sneller verwerken dan tekst, en video’s zelfs nog sneller dan afbeeldingen. Video brengt emotie over. Video is dus het ideale medium om op te vallen in de tijdlijnen van mensen op Facebook, in hun Instagram-feed of Stories, noem zo maar op. Op social media moet je direct aanspreken, anders scrollen ze gewoon verder. Next!  

Opvallen op social media 

Met video bouw je aan de identiteit en naamsbekendheid van je bedrijf om zo op termijn nieuwe klanten te winnen. Wil jij ook deze stap maken? Creating Frames maakt kwalitatieve beelden in hoge resolutie die geschikt zijn voor social media. Aan de hand van jouw wensen en wat je uit wilt stralen zorgen wij voor een sterk script en voor de uiteindelijke montage. Neem gerust eens contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden!