Tips voor engaging content dankzij video

‘Content is king, engagement is queen.’ Engaging content – kort door de bocht vertaald als ‘boeiende inhoud’ – is dus een koningskoppel! Door dit toe te passen kun jij mensen binden aan jouw bedrijf, relaties aangaan met potentle klanten, en val jij op! Maar hoe zet je engaging content in? Video is daar misschien wel het beste medium voor. Dit zijn de 7 belangrijkste tips! 

Ken je publiek 

Welke mensen wil je bereiken? Of beter gezegd, welke mensen kunnen bij jou uitkomen dankzij jouw video? Engaging content draait om betrokkenheid van jouw doelgroep bij jouw content. Meestal komen ze daarbij uit omdat ze even iets anders willen en op zoek zijn naar vermaak (‘escape’), ze zoeken naar de oplossing voor een probleem (‘research’), of omdat ze beter willen worden in wat ze doen (‘learning’). 

Ken je boodschap en vertel een verhaal 

Wat wil je precies vertellen? Zorg dat je dit duidelijk hebt, en giet het in een verhaal. Zorg dus voor een kop, midden en staart. Vervolgens kun je dit gaan vertalen naar video. Werk dit uit in een goede planning waarin je precies weet welke shots je wilt, waar die geschoten moeten worden, en hoe je storyboard eruit ziet.

Maak je boodschap visueel 

Goed, wanneer je een video maakt ben je in feite al halverwege, maar het verdient extra aandacht om even aan te kaarten. Een video is goed, maar een video die jouw boodschap visualiseert, is beter. Denk bijvoorbeeld aan infographics, of captions. Besef je namelijk goed dat veel mensen filmpjes (op social media) zonder geluid afspelen! 

Ken je doelen 

Wat wil je bereiken met je video? Wil je laten zien wie je bent, wat jouw bedrijf doet, of wil je mensen actie laten ondernemen en jou laten bellen? Wat jouw doel ook is, zorg dat dit ook voor kijkers duidelijk is, en dat ze ook de door jou gewenste actie kunnen uitvoeren. 

Maak de kijker nieuwsgierig 

Wat je content ook is, welk medium je ook gebruikt; de kijker klikt weer vrolijk verder als wat hij ziet hem niet aanspreekt. Middels video zijn er tal van slimme trucjes waarmee je de aandacht van de kijker kunt grijpen. 

Houd de aandacht vast 

De aandacht grijpen is niet genoeg; je moet die behouden. Dat doe je door te voldoen aan de verwachtingen van de kijker. Nu zul je misschien denken dat die niet te sturen zijn, omdat iedereen anders is, maar dat is niet helemaal waar; met video kun je wel bepaalde verwachtingen opwekken. Het is vervolgens wel aan jou om die in te lossen, anders stel je je kijker teleur.  

Optimaliseer je video 

De belangrijkste gegevens bij jouw video zijn niet zichtbaar voor iedereen, maar wel voor één specifieke ‘doelgroep’: de zoekmachines. We hebben het hier over meta-data en zoekwoorden. Wanneer je je video hiermee uitrust zal deze, ook nadat hij gedeeld is op social media, nog bezoekers trekken. 

Je ziet dat het maken van een video een plan en een visie vereist. Heb je moeite om die voor jezelf helder te krijgen? Wij gaan graag met je in gesprek! Op die manier komen we er samen achter. Neem daarom contact met ons op. We staan voor je klaar!