Klantcase: Dominique Totté – Gemeente Bergeijk

‘Paul is pragmatisch en vol creatieve ideeën’

Dominique Totté is communicatieadviseur bij de gemeente Bergeijk. Sinds een tijdje zijn ze een nieuwe weg ingeslagen waarbij visuele middelen zoals afbeeldingen en video’s steeds vaker in worden gezet om berichten met een informatief doel visueel te ondersteunen. Over de achterliggende gedachte daarvan, alsmede de rol van Creating Frames in de uitvoering van die visie, kun je hieronder meer lezen.

Communicatie op lokaal niveau

“Samen met mijn collega’s zorg ik voor communicatieve ondersteuning van campagnes en projecten die we als gemeente uitvoeren”, vertelt Dominique over haar werkzaamheden. “Dit omvat zowel de interne als externe communicatie, online en offline.” Ook adviseren en ondersteunen ze het college van burgemeester en wethouders als om strategische communicatie gaat, en zijn ze verantwoordelijk voor perswoordvoering en organiseren ze evenementen.

De zoektocht naar een videomaker vond lokaal plaats, licht Dominique toe: “We werken zo veel mogelijk met lokale ondernemers”, zegt ze. “Met personen die hun vak verstaan, maar die wel affiniteit hebben met onze gemeente. Via-via kwamen we met Paul in contact. Hij is opgegroeid in Luyksgestel, dus dat was een prettige bijkomstigheid.”

Doelgerichte video’s

Door het inzetten van onder andere video wil de gemeente Bergeijk, bijvoorbeeld op sociale media, lange teksten voorkomen. “We weten dat een filmpje beter bekeken wordt dan een lang bericht. Daarnaast kunnen we een video ondersteunen met foto’s, teksten of animaties. Dat maakt dat een bericht door een groter deel van onze inwoners begrepen wordt, en dat is ons voornaamste doel.”

Sinds ze die nieuwe weg hebben ingeslagen, is Creating Frames Media ‘hofleverancier’ bij de gemeente Bergeijk. “We schakelen hem regelmatig in voor het maken van een film”, zegt Dominique. “Zo heeft hij een video gemaakt waarin we de aanstaande verbouwing van Theater de Kattendans in beeld hebben gebracht. Vorig jaar hebben we samen met Paul en onze vier collegeleden voor alle inwoners een bijzondere kerstgroet opgenomen. Het fijne aan Paul is dat hij op de korte termijn goed kan organiseren. College- en bestuursleden hebben vaak drukke agenda’s; dan is enige flexibiliteit vanuit de videomaker wel zo prettig.”

Creatieve inbreng

Volgens Dominique onderscheidt Paul zich op meerdere vlakken. “Hij is flexibel,  pragmatisch en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, licht ze toe. “Dat laatste is belangrijk, want wij werken met overheidsgeld. Het fijne aan Paul zijn ook zijn sociale vaardigheden, waardoor hij degene voor de camera goed op z’n gemak weet te stellen. Door het ijs te breken is de spanning eraf en kan iemand meer natuurlijk zijn verhaal doen. Ook helpt hij met het opstellen van het script. “Wij brengen de inhoud, hij maakt er een verhaal van. En dan ook nog eens een vermakelijk verhaal.”