Klantcase: Bouke van Spreeuwel – BoukeSport

Als sportschoolhouder is Bouke van Spreeuwel ontzettend blij dat hij sinds 1 juli weer indoor sportlessen mag verzorgen. Dat wil niet zeggen dat hij en zijn team de afgelopen maanden stilgezeten hebben. Om de nieuwe ingebruikname van BoukeSport zo veilig mogelijk te laten verlopen zijn er de nodige maatregelen getroffen. Om die goed in beeld te brengen koos Bouke voor een informatieve video die wij mochten maken. Bouke deelt zijn ervaringen.  

Kun je iets vertellen over BoukeSport?

“Sinds 2006 runnen mijn vrouw Enid en ik FeelGoodClub BoukeSport in Reusel. Het is een sport- en gezondheidscentrum waar mensen individuele lessen of groepslessen kunnen volgen op het gebied van fitness, yoga, pilates, bootcamp en ga zo maar door. We hebben een paar maanden geleden noodgedwongen de deuren moeten sluiten, maar we hebben achter de schermen hard doorgewerkt.” 

Kun je daar iets meer over vertellen? 

“We zijn een tijdje helemaal dicht geweest voor bezoekers, totdat het ook weer toegestaan was om buitentrainingen te geven. Toen duidelijk werd dat we op 1 juli met aanpassingen weer open mochten gaan zijn we direct gaan bedenken hoe we dat zo veilig mogelijk konden realiseren voor onze bezoekers. Zo hebben we nu richtingaanduiding, desinfectiezuilen, een luchtventilatiesysteem, plexiglasschermen in de fitnesszaal en desinfectiedoeken voor onze toestellen. Ook werken we nu met een reserverings-app en met toegangscontrole.” 

Hoe kwam Paul in beeld? 

“Wij wilden onze voorzorgsmaatregelen op een heldere en informatieve manier delen met onze bezoekers. Paul komt regelmatig bij ons sporten dus we wisten wat hij deed. We vonden video een goede manier om met onze bezoekers te communiceren, dus hebben we Paul ingeschakeld.” 

Waarom heb je voor video gekozen? 

“Ik wilde een filmpje omdat dat visueel is, en dat blijft hangen bij de mensen. Ook kunnen ze het makkelijk nog eens terugkijken. 

Hoe verliep de samenwerking? 

“We hebben onze plannen besproken en zijn door het pand gelopen om alles te bekijken. Paul gaf direct advies, bijvoorbeeld over het script. Ik vind het prettig dat Paul tijd-efficiënt werkt; hij geeft van tevoren aan wat je bijvoorbeeld zelf alvast kunt doen om de videoshoot voor te bereiden. Bij Paul is alles duidelijk; geen poespas er omheenen in een kort tijdsbestek bovendien.” 

Wat sprak je aan in de werkwijze van Paul? 

“Paul is professioneel: hij weet wat mensen raakt, wat ze willen zien en hoe lang ze blijven kijken. Hij heeft ook extra shots gemaakt die we in de toekomst nog eens kunnen gebruiken. ‘Ik ben er nu toch’, zei hij. Zo kunnen we het huidige filmpje met eventuele aanpassingen later nog eens delen. Ik wil in de toekomst vaker samenwerken met Paul bij dit soort belangrijke items.”