Het rendement van video

‘Zien is geloven’ luidt het gezegde. Dat is niet voor niets; zien is namelijk emotie, voelen, en onthouden. Video is het beste medium om iets over te brengen aan je doelgroep. Video spreekt de zintuigen aan: horen, zien én doen. Daardoor blijft video hangen. En dat zorgt weer voor meer betrokkenheid en interactie.

Video: een krachtig medium

Video spreekt aan omdat beelden nu eenmaal beter blijven hangen. Een tekst staat stil op papier en maakt geen geluid; een video beweegt en kun je horen. Het is een effectieve en snelle manier om te communiceren. Zeker in het huidige snelle internettijdperk is dat een waardevolle eigenschap.

Wanneer je gaat solliciteren zegt een video veel meer dan de beste sollicitatiebrieven. Je wordt pas echt enthousiast voor die nieuwste Star Wars-film wanneer je de eerste trailer gezien hebt. Video is het belang van zien en gezien worden.

Video van hoge kwaliteit

Video zorgt voor een hogere ‘exposure’, een manier om een breder publiek aan te spreken en meer betrokkenheid te genereren. Dat wil echter niet zeggen dat elke video afdoende is. Een video kan pas echt overbrengen wat jij wilt wanneer de video van hoge kwaliteit is: in HD, of liefst nog 4K, met oog voor detail en een gelikte nabewerking. Je kunt tegenwoordig echt niet meer aankomen met verticaal gefilmde smartphone-filmpjes. Juist door uit te blinken in kwaliteit val je nóg meer op.

Soorten video

Er zijn verschillende soorten video’s die elk op een andere manier hun onderwerp benaderen. Een bedrijfsvideo laat zien wat jouw bedrijf doet en waar je in uitblinkt; productvideo’s nemen een product onder de loep. Hoe je iets gebruikt? Daar zijn how-to video’s en tutorials voor.

In een recruitment-video ‘verkoop’ je jouw bedrijf aan potentiele werknemers, terwijl je in een sollicitatievideo juist jezelf ‘verkoopt’. Onlangs een tof project afgerond met een tevreden klant? Misschien wil hij wel een referentievideo voor je maken!

Heb jij al nagedacht over jij video voor jouw bedrijf in kan zetten? Neem vrijblijvend contact op om te informeren naar wat er mogelijk is. (Spoiler: de mogelijkheden zijn bijna eindeloos!)