De vijf beste video’s voor B2B

Video’s doen het goed op social media. Jongeren zijn er vrijwel dagelijks mee bezig, maar ook voor bedrijven is het minstens zo interessant om over na te denken. Je hoeft natuurlijk geen dansje te doen op Tiktok, maar wat dan wel? In dit blog vertellen we je wat voor videointeressant zijn voor jouw bedrijf om te delen op social media.  

Testimonial video’s

Voel jij je bezwaard om te vertellen hoe goed jouw bedrijf is of hoe goed jouw diensten zijn? Laat het dan een klant doen! Zij kunnen als geen ander vertellen tegen welk probleem ze aanliepen en hoe jouw diensten daar de geschikte oplossing voor waren. Potentiële klanten kunnen zich hier ook vaak mee identificeren. 

Video-uitleg

Wil jij een product of dienst onder de aandacht brengen? Laat dan in een video zien hoe het werkt! Hiermee toon je begrip voor hun vraagstuk en creëer je tegelijkertijd vraag naar jouw product door de waarde ervan te demonstreren. 

Case study

Met een testimonial vertelt klant X wat je hebt gedaan voor bedrijf Y. Een case study is wat breder; hierin neem je ook jouw kant van het verhaal mee. Je laat dus niet alleen een tevreden klant aan het woord, je laat ook zien wat jouw bedrijf heeft gedaan om die klant tevreden te stellen.  

Bedrijfscultuur

Social media zet je in om een band te creëren met bestaande en potentiële klanten – een relatie. Net zoals met andere relaties is het belangrijk om iets van jezelf bloot te geven. Wie zijn de mensen achter jouw producten? Heb je collega’s met een wel heel bijzondere hobby? Laat het zien! B2B video’s hoeven niet altijd serieus te zijn.  

Expertise video’s

Als expert in jouw vakgebied bezit jouw bedrijf kennis die niet iedereen heeft. Om die toch te delen met jouw volgers is een video bijzonder geschikt – bijvoorbeeld om jouw visie te delen over een actueel (maatschappelijk) onderwerp of iets dat speelt in jouw vakgebied. Hiermee komt jouw bedrijf (of een bepaalde werknemer) naar voren als een expert.  

Begin met delen op social media

Ben jij al overtuigd van de kracht van video voor B2B, maar weet je niet hoe je daarmee moet beginnen? Naast het maken van de video kunnen wij ook met je meedenken over het script, de aankleding, en welke video het beste past bij welk doel. Neem eens contact op met ons als je meer informatie wilt.