Dé gouden tips om jouw video tot een succes te maken

Bij een video zijn de voorbereiding en de nabewerking minstens zo belangrijk als het filmen zelf. Om onze video’s tot een succes te maken hebben we een paar gouden tips die we gedurende het gehele proces hanteren. Welke dat zijn vertelt Paul je hieronder. 

Spreek de wensen door 

Het is belangrijk dat een klant vertelt wát hij wil bereiken met video. Daarom gaan we naar elke klant toe om die wensen duidelijk door te spreken. Ook wanneer de klant dat zelf niet goed weet kijken we wat mogelijk is en wat volgens ons het beste voor deze klant werkt, want elke klant is anders.  

Maak een duidelijk script 

Wanneer we weten wát de video moet doen gaan we kijken hóe de video dat moet doen en hoe het resultaat eruit gaat zien. Kortom: we maken het script. Je gaat immers geen huis bouwen zonder een plan vooraf! Bij een video is dat niet anders. Uiteraard krijgt de klant het script ook te zien.  

Bereid de draaidag(en) goed voor 

Als het script goedgekeurd is maken we een planning: wanneer gaan we draaien en wat hebben we nodig? Als dat allemaal in orde is kunnen we gaan draaien volgens het script. 

Creëer diepte en dynamiek in de video 

Als we gaan filmen zoeken we altijd iets van een voorgrond. Zo creëer je meer diepte in je shot. Vervolgens passen we in een paar shots een hele kleine beweging toe, waardoor het geheel dynamisch blijft. Diepte en dynamiek maken de video interessanter om te kijken.  

Better safe than sorry 

Na de draaidag maken we direct een back-up van al het materiaal. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn… 

Ga op zoek naar de beste shots 

Na de shoot begint het spotten: het doorkijken van alle ruwe beelden op zoek naar bruikbaar materiaal. We bekijken het geschoten materiaal zodat we zeker weten dat we de beste shots gebruiken. 

Maak altijd een eerste versie 

Aan de hand van die shots maken we een eerste versie die aan de klant laten zien. Aan de hand van zijn feedback kunnen we aan de definitieve versie beginnen. 

… zodat je de nabewerking daarna kan doen 

Als de video en de gebruikte beelden akkoord zijn gaan we hiermee aan de slag. We finetunen de kleuren voor een optimaal effect en comprimeren de video in hoogwaardig 4K-formaat die we digitaal aanleveren bij de klant.  

En dat is de werkwijze van Creating Frames Media! Door alles goed door te spreken en vast te leggen zorgen we ervoor dat we het beste resultaat kunnen neerzetten voor de klant.