De effecten van een bedrijfsvideo

Je kunt wel schrijven dat jouw bedrijf de beste is of dat jullie de leukste collega’s zijn, maar dit soort dingen kun je beter laten zien. Een bedrijfsvideo is bewijs – dat jouw bedrijf het leukste is, of de beste. Of je nu wilt werven, verkopen of gewoon jouw bedrijf beter in de markt wilt zetten, een video zegt écht meer dan 1000 woorden.  

Hoe maak je een goed begin? 

Met een bedrijfsvideo kun jij jouw bedrijf onder de aandacht van een breder publiek brengen. Video is nu eenmaal een opvallend medium dat mensen bovendien beter onthouden dan bijvoorbeeld geschreven informatie.  

Om dat optimaal te kunnen doen moet je wel eerst weten wat het doel is van jouw video, en wie jouw doelgroep is. Een aftermovie voor een event ziet er anders uit dan een bedrijfsvideo die de verkoop moet bevorderen. Bepaal dus vooraf de zaken die belangrijk zijn. Naast doel en doelgroep zijn dat onder andere de lengte van de video, de spreker, het script, en de muziekkeuze. Een videomaker kan je hierbij ondersteunen. 

Een bedrijfsvideo wekt vertrouwen 

Video brengt je bedrijf tot leven. Mensen hoeven niet meer zelf een beeld te vormen van je bedrijf aan de hand van jouw website of social media. In plaats daarvan zien ze je ‘live’ in actie. Dat verlaagt de drempel en wekt vertrouwen. 

Een bedrijfsvideo zorgt voor een professionele uitstraling 

Een met aandacht geproduceerde video laat niet alleen jullie menselijke kant zien maar ook de professionele zijde. Je kunt jouw bedrijf uitstekend profileren als een betrouwbare partner met kennis van zaken.  

Een bedrijfsvideo bindt mensen 

Bezoekers van jouw website of social media-kanalen zijn minder snel geneigd weer door te scrollen of weg te klikken als er een video aanwezig is.  

Bedrijfsvideo’s verkopen 

Heb jij een gaaf product waar je graag meer over wilt vertellen? Doe het in een video! Na Google is YouTube één van de grootste online zoekmachines. Productvideo’s doen het erg goed daar; mensen willen hun potentiële aankoop eerst bekijken. Uit onderzoek blijkt dat mensen na het kijken van een video eerder geneigd zijn om tot aankoop over te gaan. 

Een bedrijfsvideo bereikt mensen 

Mensen die normaal nooit bij jouw bedrijf uit komen kun je door een video toch bereiken. Video’s worden vaker gedeeld op social media dan geschreven berichten. Je bereikt meer mensen én nieuwe mensen. Wellicht is adverteren met je bedrijfsvideo ook een optie! 

Branding met een bedrijfsvideo 

Branding is het uitdragen van jouw bedrijfsidentiteit en zorgen dat die in al jouw uitingen naar voren komt. Ook een bedrijfsvideo is daar een uitgelezen mogelijkheid voor! Branding geeft jouw bedrijf een uniforme uitstraling die je imago versterkt. Men zal sneller aan je denken!  

Wanneer je ook benieuwd bent naar de mogelijkheden van video voor jouw bedrijf, neem dan eens vrijblijvend contact op met Creating Frames Media. We denken graag met je mee over hoe jij het beste video in kunt zetten voor jouw bedrijf.