6 tips voor video op social media

Video is een goed medium om op te vallen op social media. Je kunt zo op een aantrekkelijke en pakkende manier laten zien wie jij bent of wat jouw bedrijf doet. Bewegende beelden worden immers véél sneller door het brein opgeslagen dan geschreven tekst! Maar je hebt video en je hebt vídeo. Hoe valt jouw video op tussen al die andere bewegende beelden waar mensen voorbij scrollen? We hebben wat tips voor je verzameld.  

1. Maak van tevoren een plan 

Wat wil je zeggen? Zorg dat je voordat je gaat filmen weet wat je wilt laten zien en wat je te vertellen hebt. Een videomaker kan je altijd adviseren over de inhoud en hoe je die het best kunt presenteren.  

2. Maak je video niet te lang 

80% van de video’s die gedeeld worden is maximaal 30 seconden lang, vaak nog korter zelfs. Kies daarom voor een video die niet te lang duurt. Wat te lang of te kort is hangt ook weer samen met je doel en boodschap.  

3. Langer mag, maar moet blijven boeien 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat video’s van méér dan een halve minuut uit den boze zijn. Vanwege de aard van social media is het raadzaam om sowieso niet de lengte in te gaan, maar wanneer jouw verhaal boeiend genoeg is kun je best wel richting de minuut – of daar overheen – gaan.  

4. De lengte van je video hangt af van je doel 

Een tweede factor die van invloed is op hoe lang jouw video kan of moet zijn is het doel ervan. Jouw videomaker geeft je het perspectief van een buitenstaander: wat wil jouw doelgroep zien en hoe ga je jouw doel het beste bereiken? 

5. Meer video’s betekent meer exposure 

Wanneer je bijvoorbeeld je bedrijf wilt voorstellen kun je dat beter doen in korte video’s die elk een van jouw speerpunten of USP’s uitlichten. Vier video’s van elk ongeveer een halve minuut zijn beter dan één video van twee minuten. Je houdt zo beter de aandacht vast én je staat vier keer in de spotlight, in plaats van één keer. 

6. Zorg voor mooie shots en een goede verhaallijn 

Ook al is jouw verhaal nog zo revolutionair, zonder bijpassende beelden en een logische verhaallijn zal jouw kijker alsnog afhaken. Zorg er dus voor dat jouw boodschap in een aantrekkelijk en logisch jasje wordt gehesen.  

Video voegt iets toe 

Er komt veel meer kijken bij het maken van een succesvolle video voor social media dan het filmen van interessante beelden of iemand die een interessant verhaal vertelt. Een video is een middel om jouw boodschap te versterken, beter uit te lichten en beter op te laten vallen. Wat wil jij precies dat video voor jou doet op social media? Neem eens contact op met ons om erachter te komen.